Welke soorten verpakkingsmachines zijn er?

Heb jij het licht gezien? Ga je geld besparen op handmatig inpakken en kies je voor minder risico tijdens het verplaatsingsproces van je producten? Het gebruik maken van een van de verpakkingsmachines zal je veel voordelen opleveren. Om optimaal te profiteren van deze investering is het van belang de juiste keuze te maken tussen de verschillende verpakkingsmachines. Lees verder voor en kort overzicht van deze verschillende machines.

De flowpackmachine

Wil jij graag cherrytomaatjes verpakken? Dan is de flowpackmachine een van de machines die verpakken die handig is voor jou. Deze machine verpakt jouw product in één beweging. Dit zorgt er echter wel voor dat er veel lucht bij zit. Aan de andere kant zorgt dit ervoor dat het product zo minder kwetsbaar is tijdens verplaatsingen.

De topsealmachine

Verkoop jij producten als vlees en vis? Dan is deze machine geschikt voor jou. Deze machine last namelijk een stuk plastic folie op de verpakking van het product. Om deze reden is deze machine zeer bruikbaar voor vlees en vis.

De stretchfoliemachine

Ook de stretchfoliemachine behoort tot een van de verpakkingsmachines. Deze machine zorgt ervoor dat het product op een schaaltje wordt gezet. Wanneer het product goed geplaatst is, zorgt de machine ervoor dat er folie om het product wordt gewikkeld. Dit wordt op hoge snelheid gedaan. Zo kan je ervan verzekerd zijn dat jouw producten snel zijn verpakt.

Ook deze machine behoort tot verpakkingsmachines

Naast bovenstaande machines, scharen we de krimpfoliemachine ook onder de verpakkingsmachines. Deze machine zorgt ervoor dat jouw product luchtdicht wordt verpakt. Het folie bevindt zich eerst los om het product. Vervolgens zorgt een krimpoven voor het luchtdichte effect van de verpakking.