Wat doet een administratief medewerker zoal?

Wil je graag als administratief medewerker werken? Dan krijg je met veel verschillende taken te maken. Om hier goed op voorbereid te zijn zodat je weet wat je te wachten staat in een dergelijke functie is het zeker slim eerst een goede opleiding te volgen.

Een diploma telt

Een opleiding tot administratief medewerker kun je bij tal van opleidingsinstituten volgen. Kijk en vergelijk daarom eerst altijd goed wat de mogelijkheden zijn voordat je je inschrijft voor een bepaalde cursus. Werknemers hechten veel waarde aan een goed diploma dus als je dat behaald hebt maak je meer kans op een goede en tevens leuke baan.

Verschillende werkzaamheden van een administratief medewerker

In de functie van administratief medewerker doe je tal van werkzaamheden dus je dient wel van alle markten thuis te zijn. Je kunt grofweg een onderscheid maken tussen drie deelgebieden. Deze zijn niet strikt van elkaar gescheiden maar vertonen zeker overlap. Als je een functie hebt als administratief medewerker die naar secretaresse neigt neem je van allerlei taken voor je baas op je. Je kunt hierbij denken aan verslagen maken, notuleren, de agenda bijhouden en mensen ontvangen. Lijkt je werk meer op dat van een receptioniste? Dan ben jij het eerste aanspreekpunt voor klanten en het visitekaartje voor het bedrijf. Ook neem je de telefoon aan en beantwoord je mails en brieven. De laatste functie neigt meer naar de boekhouding. Als je als administratief medewerker ook meewerkt aan het bijhouden van de boekhouding ben je ook daarvan op de hoogte en werk je meer met cijfers en financiƫn.

Ga altijd eerst voor een opleiding

Voor welk onderdeel je ook kiest, het werk zal alle dagen anders zijn en er is altijd overlap. Daarom is het ook wijsheid eerst een goede opleiding te volgen zodat je van alle markten thuis bent en alle geleerde werkzaamheden in praktijk kunt brengen.