Bescherm je veiligheid

Als het om onze gezondheid gaat nemen we geen risico’s. Zowel op het werk als thuis is het belangrijk dat we onszelf beschermen van schadelijke stoffen. Ben je doe-het-zelver, of werk je in situaties die risico’s met zich meebrengen dan ben je hoogstwaarschijnlijk goed op de hoogte van wat er op de markt te vinden is aan bescherming. Hier de twee meest voorkomende scenario’s.

Hoog werken

De meeste ongelukken gebeuren verreweg doordat mensen ergens van af vallen. Dit kan zijn een ladder, omdat je de kozijnen aan het verven bent, maar ook als je dakpannen legt of in de bouw werkt. Jij of je werkgever zijn wettelijk verplicht om je te beveiligen, zodat als je valt je veilig wordt opgevangen. Hier zijn harnassen voor te krijgen die vast zitten aan vallijnen en andere verankeringen.

Vervuilde lucht

Daarnaast kan het zijn dat je in een situatie werkt waar de lucht niet schoon is. Misschien is dit omdat je vaak naast een zaagmachine staat, je glaswol isolatiematten aan het leggen bent op zolder of dat je in een laboratorium werkt waar schadelijke gassen vrij kunnen komen. Een welbekend voorbeeld is het werken met asbest, met uiteindelijk verschrikkelijke gevolgen. Gasdetectie en adembescherming zijn in deze gevallen essentieel. Er zijn gasmelders te krijgen, die je waarschuwen als er te veel van een bepaald gas in de lucht voorkomt. Je kunt stofmaskers kopen of zuurstofmaskers waarmee je de lucht die je inademt zuivert.

Je kunt ook huren

Natuurlijk is er geen discussie mogelijk, je eigen veiligheid staat voorop. Maar als je de apparatuur maar één keer nodig hebt, lijkt het een grote investering. Daarom is het ook mogelijk om verschillende veiligheidsmaatregelen te huren en vooral voor klussers kan dit een handige oplossing zijn. Alleen door jezelf goed te beschermen kun je veilig en met een gerust hart je werk uitvoeren.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*